Oog voor talent

Oog voor talent

Wanneer je door de gangen van de school loopt zie je in alle klassen, ook bij onze kleuters, gras en bloemen (ja, inderdaad, uit papier natuurlijk!) Wij maken dus gebruik van een grote talentenweide!

Wij gaan dus anders kijken naar talent en talentontwikkeling. Wij geloven steevast dat iedereen talenten heeft. Het is niet omdat je talenten hebt, dat je deze laat zien. Je ontwikkelt je talenten pas als ze gezien worden. Het vormt voor ons dan ook een uitdaging om onze kindvriendelijke omgeving zo te vormen dat elk kind, elke leerling kan worden gezien vanuit de bril van talent.

Om dit mogelijk te maken is het nodig om bepaalde structuren te wijzigen en aanpassingen aan te brengen, om er voor te zorgen dat niet alleen het kind zijn talenten kent maar ze ook weet te tonen. Voor de leerkrachten is het de bedoeling ze op te merken, ze verder uit te bouwen, ze te gebruiken.

Wij hopen hiermee een positievere zienswijze op onze kinderen te ontwikkelen zodat wij hen kunnen laten beseffen hoe goed zij wel zijn in bepaalde aspecten.